+45 23 48 54 80 susanne@livsspor.dk

Mit og dit udgangspunkt

 

Er der forskel på din historie …

… og på bogen om den?

I høj grad. Din fulde og ucensurerede historie er din – og kun din.

Måske har du det godt med dit liv fra ende til anden. Der er en rød tråd. Den vil du gerne fortælle og skrive en bog om. Måske, måske ikke, dukker der undervejs i fortælleprocessen ting op, der er svært. Derfor er det arbejdsrum, jeg starter med at invitere dig ind i, både et fortælleværksted og terapeutisk rum. Her lytter jeg  – meget – og spørger i det omfang, du har brug for det. Her …  

Læs mere her

Som du husker det …

“Vi ser ikke tingene, som de er. Vi ser dem, som vi er.”

Din personlige historie er fortællingen om, hvordan du oplever, føler og tænker her og nu, langt mere end det er et objektivt aftryk af fortiden.

Perspektivet er afgørende for, hvordan vi ser på vores liv. Sådan er det, fordi det vi husker, og det vi ikke husker, er mere påvirket af … 

Læs mere her »

Hvem bygger du din historie op til?

Dig selv? Dine nærmeste? Alle og enhver?

Det er en personlig proces at fortælle din historie til mig. Bogen om dit liv er derimod et stykke formidling. Når man formidler, har man en målgruppe. Hvem bygger du din historie op til?

Hvis din bog er en selvbiografi om dig selv og til dig selv …

Læs mere her »

Din histories udgangspunkt

Herunder konkretiserer jeg en række personlige udgangspunkter og spørgsmål. Måske er dit iblandt. Måske er det ikke. Ingen ‘hvorfor’ er bedre end andre. Book et uforpligtende møde med mig, så snakker vi om din historie.

Vil du hjælpe os med at skrive vores gamle fars livshistorie?

Det vil jeg. Det er dog helt afgørende, at jeres far synes projektet er en god idé.

Det er derimod helt uden betydning, om han selv synes, han har en særlig spændende historie at fortælle. Det garanterer jeg, at han har! Sammen med ham dykker jeg ned i både den person, han er, det han har bedrevet og i det indre liv, I måske – måske ikke – er klar over, har fyldt i hans liv.

I er velkomne til at deltage i det uforpligtigende møde, jeg tilbyder jeres far. De efterfølgende interviews bliver som hovedregel bedst, hvis jeg gennemfører dem på tomandshånd med jeres far.

Min kæreste og jeg har mødt hinanden sent. Vi er lidt 'historieløse' i forhold til hianden?
Det er en stor kærlighedsgave, at du og din kæreste vil dele fortællingen om jeres liv, med hinanden. Det vil jeg rigtig gerne hjælpe med.

Sammen finder vi ud af, hvilket udkomme I ønsker, og hvordan processen bedst kan stykkes sammen, så du og din kæreste ikke bare får kendskab til hinandens historie, men så I virkelig får medfølelse og forståelse for det liv, der har gjort jer til den, I hver især er i dag. Vi skal snakke. Men skal vi også besøge udvalgte steder eller tale med udvalgte mennesker? Er det en støttet mundtlig overlevering til hinanden eller en bog, vi skal ende med? Jeg hjælper jer i den retning, der giver bedste mening for jer.

Jeg er døende. Vil du skrive min historie?
Ja, det vil jeg! Hjertens gerne. Og jeg indretter mig helt og fuldt efter dine svære vilkår.

Jeg sætter alt ind på, at processen – din situation til trods – bliver så livfuld, forløsende og givende som muligt. Er du indlagt på hospice, arbejder vi der. Er du i dit eget hjem, arbejder vi der. Uanset hvor du er, arbejder vi på en måde, der er indrettet efter dine kræfter.

Jeg vil skrive en bog om at leve med kronisk sygdom. Vil du hjælpe?
Det vil jeg.  Måske er du allerede der, hvor du kan og vil fortælle din særlige historie om livskvalitet på trods af sygdom. Du er i fred med dit livsvilkår, og har du fundet din vej i det. Det vil du gerne dele med andre.

Måske er du ikke helt der endnu. Kronisk sygdom er meningsløs. Udfordringen er at finde en meningsfuld og farbar vej i det meningsløse. Altså en vej til at få fat i livsglæden og livskvaliteten på trods af sygdommen. Denne kan paradoksalt nok være at invitere de ‘uønskede’ emotioner som bitterhed, tungsind, misundelse, selvmedlidenhed, trangen til at give op til højbords. Mærke dem, se på dem, udtrykke dem … og slippe dem igen. Der er en verden til forskel på at mærke, respektere og forløse svære emotioner og på at lade dem forpeste ens egen – og andres – hverdag.

Uanset hvor du er i processen med at finde livskvalitet på trods af dit livsvilkår, så hjælper jeg dig og din historie med nærvær, respekt og empati.

Jeg er sent i livet sprunget ud som bøsse. Jeg trænger til at gentænke mit liv i det perspektiv.
Det kan jeg godt forstå.

Det giver god mening, at du gerne vil fortælle og måske ‘genforhandle’ dit liv, med det udsyn dit nye liv måske har givet dig.

Jeg vil rigtig gerne hjælpe.

Jeg har mistet min mand og vil gerne skrive en bog om ham.
Det vil jeg gerne hjælpe med.

Hvis du har ambitioner om en biografi om din mand, er det måske en idé, at vi inddrager jeres børn, venner, kollegaer eller andre, der har været tæt på din mand.

Livshistorier - tilbagemeldinger

Har bøgerne gjort gavn i hovedpersonernes liv?

Jeg troede ikke, jeg kunne huske ret meget,

men det kunne jeg! Susanne har fanget essensen af mit liv. Både det, jeg har haft held med, og det der ikke er gået så godt. Når jeg ikke lever mere, så lever min historie nu videre. Det er jeg glad for. De nærmeste har hver fået en bog. De bøger, vi har tilbage, er lånt ud hele tiden. Så andre må jo synes, at mit liv har været interessant."

-  Svend Erik Dencker, 88 år -

Jeg har prøvet at skrive lidt på mine erindringer nogle gange,

... men det blev fladt, syntes jeg. Det er den her bog ikke.  Den fortæller om mig og mit liv, som det har været - også det der har været svært. Jeg er jo en helt almindelige kone. Men når jeg læser bogen, kan jeg alligevel godt se, at jeg nok har sat lidt spor her og der. Jow, jeg er glad ved den bog - især det at mine børnebørn nu ved, hvor de kommer fra."

- Lisbeth Møller Dencker, 76 år -

Kontakt LIVSSPOR

Lad os få en afklarende snak. Det koster ikke noget.

14 + 11 =