+45 23 48 54 80 susanne@livsspor.dk

“En meget vigtig mening med livet er jo, at det skal opleves … i oplevelsen, der finder vi livet!” konstaterer den nu 85 år gamle biodynamiske landmand Niels Stokholm i Phie Amboes vanvittigt smukke, rørende og ærlige dokumentar: “Så meget godt i vente” fra 2012.

http://filmcentralen.dk/alle/film/saa-meget-godt-i-vente

Niels taler langsomt og bevæger sig roligt og grundigt. Især når han kommunikerer med sine dyr, er hans lyd og kropssprog som en indisk gurus. Hans stemme får af og til en skarp kant … ikke mindst da han anklages for at overtræde dyreværnsloven. Men han besinder sig med et: “Man må aldrig miste fatningen, så har man ikke noget at skrue lyset i.”

På Niels og Ritas gård i Nordsjælland arbejder man ud fra en kompromisløs holistisk forståelse af, at både dyr og mennesker skal være i balance med sig selv, hinanden, med naturen og universet. Her er det således mere hverdagsagtig at sanse, mærke og føle end at lægge strategier og forsøge at regne den ud med stigende produktionskrav som ledestjerner.

Jeg tror, at denne gamle mands tanker for fremtiden er værd at lytte til (og handle på) i en tid, hvor mere og mere indikerer, at der er behov for et kursskifte.

Vil du høre mere, så holder Niels foredrag på Audonicon i Skanderborg onsdag d. 31. oktober. (Fotokredit: Screen-dump filmen)